jiggar

Pysselkväll jiggar

Här är resultatet av några möten på Pysselkvällarna. På bilden ovan ser ni modellerna främst och de färdiga jiggarna bakom.

Vi har varit ett litet gång som redan förra året funderade på att testa tillverkning av egna gummijiggar. Utan någon brådska har vi gjort ett moment i taget, under väldigt trevliga former, d.v.s. mycket snack, kaffe samt en och annan kaka. Precis så som möten utan krusiduller skall vara.

Efter inköp av modellera från Biltema och ett startpaket för jiggtillverkning så skulpterades några modeller i modelleran.

När vi var nöjda med formerna, gjordes riktiga “master” i en speciell lera som uppvärmdes så den blev hård. Dessa lackades så de inte skulle fastna. Sedan placerades dessa i en beteslåda och facken fylldes med silikon.

Silikonblocken togs ur lådan och ur varje block drog vi ut mastern. Nu var vi klara att smälta plast i mikrougnen, tillsätta färg och glitter samt hälla massan i formarna. Efter att ha svalnat några minuter kunde slutresultatet beskådas. De såg lovande ut.

Sedan var det bara att gå ner till sjön och provkasta. Vi blev imponerade av hur bra alla jiggar rörde sig i vattnet. Alla på olika sätt.

Tro det eller ej, men där stod vi och studerade när jiggen vevades in, då en gädda visade intresse, men vände bara två-tre meter från oss. Att fånga gädda på en jigg som lämnat gjutformen bara en kvart tidigare, hade varit ett extremt bra betyg och avslut på säsongens Pysselkvällar.

De som dyker upp på bryggiläggningen på lördag 1 april kan titta på resultatet i klubbstugan och troligtvis bli intresserade av en väldigt kul parallell-hobby till fisket. Precis som flugbindning är för flugfiskare.

Skapad: